קינוח מהשכן – ספק על כשרות

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו גרים בשכונה חרדית והשכנים היקרים שלי מביאים לנו בשבתות קינוחים על בסיס קבוע.
פעם אחת גיליתי שאחד הקינוחים הכיל עוגית לוטוס(Lotus) בכשרות שאני לא נוהג לאכול(חת"ס בני ברק)
מאז אני בספק לגבי שאר הקינוחים ולא יודע איך לנהוג.
כיצד עלי לנהוג ?

תשובה:

שלום וברכה

מי שאתה לא בטוח שהקריטריונים הכשרותיים שלו הולמים את הנהגותיך, אל תאכל ממנו…

באופן כללי בציבור בני התורה מקובל שכאשר עושים אירוע גדול, או שולחים ממתק לבית הספר כל דבר שנוגע לאנשים אחרים, נותנים רק מהכשרות שברף הכי גבוה, גם מי שאצלו בבית נוהג לצרוך גם ממערכות פחות מקובלות [הגם שהן נחשבות מהודרות!]. למשל בהרבה תלמודי תורה יורו להורים להביא מוצרים רק עדה חרדית, אפילו שרוב ההורים אוכלים מעוד כשרויות, כי "זה כולם אוכלים"…