עליית קטן לתורה בימי שני וחמישי

שאלה:

שלום הרב,
ילד שיום לידתו כבר מצווה חל ביום שישי, האם מותר לו להקדים עלייתו לתורה ביום חמישי? יצויין שמדובר במשפחה לא דתית ואין בכוונתם להביאו לבית הכנסת בשבת אלא לציין את האירוע (שיכלול עלייה לתורה) רק בימי השבוע. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

קטן אינו יכול לעלות לתורה בימים שני וחמישי, שיעשו זאת ביום שני שלאחר מכן. רק ראה לעצמך כשליחות, לדבר עם הילד על הנושא של התפילין, שיקבל עליו להניח כמה דקות בכל יום עם אמירת פרשה ראשונה של שמע, זהו! תסביר לו שהתפילין הן ברית בין יהודי לבוראו, ספר לו את דברי הגמרא בברכות, שבתפילין של כל יהודי כתוב ה' אלוקינו ה' אחד, ולקב"ה גם יש תפילין, במובן רוחני כמובן, ושם כתוב מי כעמך ישראל! זו ברית שאסור להפסיד, היא צינור הקשר האישי המיוחד לש כל יהודי עם בורא עולם. תוסיף עוד כהנה וכהנה ועשה הכל שיהיה דבק במצוה חשובה ועצומה זו.

שירבו שמחות, ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.