מוזיקה לאחר ראש חודש סיון – אשכנזים

שאלה:

שלום וברכה!
האם יש מקום להקל לשמוע מוסיקה מר"ח סיון ? במיוחד בנהיגה ברכב .
(עד עתה נהגתי לא לשמוע עד שבועות אבל ללא חקירת מיוחדת, כשחזרתי בתשובה החמרתי בכל מה שרק שמעתי או ראיתי אולי בבחינת פרומקייט כמו שמגדיר זאת הרה"ג וולבה זצ"ל בספרו "עלי שור" חלק א' )
יישר כוחכם ותודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה

לנוהגים להנשא כבר מראש חודש סיון אפשר גם להקל בשמיעת מוזיקה, וכן נראה לדינא.

מקורות:

ראה על מנהג ארץ ישראל והוראת הגרי"ש אלישיב בס' הלכות חג בחג עמ' צח.