העברת כסף לחשבון מעוקל בטעות.

שאלה:

כבוד הרב שלום !!

בעקבות משבר הקורונה נקלעתי לקשיים וספק שאני מכיר קרוב ל20 שנה עובד איתו 6 חודשים החליט לרקום נגדי קנוניה שיקרית ולא להגיע אי.י להסדר ובדרך שקר ותצהיר שקר החליט לפתוח לי תיק הוצלפ כאשר הוא גורם לי נזק עצום הכל מה'.

בעקבות כך עוקל חשבונות שלי בתאריך 19.7. כאמור בתאריך 15.6.20 כבר הודעתי ללקוחות הגדולים שאין אשראי ואי אפשר לבצע העברות כי אין לי יכולת ממי לרכוש דלקים ואני בסיכון כרגע .לפיכך נא למצוא ספק חדש או לחילןפין הפניתי לקולגות.

אחרי 3 חודשים הועברה לחשבון הבנק העברה על סך 660 אלף שקלים וקבלתי טלפון שהועבר כסף לחשבוני עקב הוראה של העסק לשלם לספק סולר .

מתוך הרגל העבירו לחשבון שלי את הכסף כאשר בפועל היה אמור ללכת לספק החדש שעובדים איתו כהר מס חודשים.

הכסף עוקל הבנק לא החזיר למרות שמדובר באותו בנק בנק הפועלים.

וכרגע הנושה גורם נזק בכך גם למעביר הכסף בטעות שכבר עלה לו קרוב ל60 אלף הנזק הזה ריביות ועורכי דין.
ועוד בדרכי שקר מנסים ליחס את הכסף אליי כאשר בפועל גם אם קוראת עיסקה כזו היא יכולה להניב בין 6-10 שקל רווח.

השאלה האם על הנושה לשאת בהוצאות של מעביר הכסף בשגגה במידה ומוכח שהכסף הועבר בטעות תמה.

כי נגרם פה נזק עצום.

גם לשון הרע גם הוצאת דיבה וגם גרימת נזק במזיד.

למרות שבכל דרך מנסים להגיע לפשרה ושלום אין דרך רק ריביות ורק ריבית ונשך זה מה שהם רוצים .

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנושה סבור שהכסף שלך ולא מאמין שנכנס בטעות יש לו זכות תביעה על הכסף, ולא חייב להאמין שהכסף לא שלך.

אם באמת הוא יודע שהכסף נכנס בטעות והוא רק רוצה לנצל את הטעות לטובתו, ודאי שהוא מזיק בגרמי שגורם להוציא הוצאות לחינם, וכדין סרבן לדין שגורם הוצאות לצד השני שחייב לשלם, כמבואר בשו"ע סו"ס יד.

אני מבין שמדובר באדם קשה ולכן העצה הטובה לנסות לצאת ממנו כמה שיותר מהר, ולא להיגרר איתו לדיונים ומשפטים. עדיף להפסיד קצת העיקר לצאת ממנו.

שהשם ימלא חסרונכם ותצליחו.