שקר

שאלה:

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול –

התכתבתי עם מישהי (בוואצפ) והיא לא ידעה מי אני וכך העדפתי. היא רגילה לקבל הודעות מבנות כדי לתת מענה ובדרך כלל לא מבקשת לדעת מי את. (כלומר אם הייתי יודעת שהיא תהיה מעוניינת לדעת הפעם, אולי גם לא הייתי שולחת לה את ההודעה).

ובמהלך ההתכתבות היא שאלה אותי מי אני, ובגלל שלא רציתי להגיד סתם המצאתי שם. ובאופן כללי מאותו רגע הרגשתי שאני לא לגמרי דוברת אמת במהלך ההתכתבות.

אני מרגישה ממש ממש רע עם עצמי. כאילו למה לא יכולתי להתגבר על עצמי ולהגיד לה מה שמי האמיתי למרות שלא הייתי מעוניינת. למה בעצם נפלתי בשקר.

אני לא יודעת מה לעשות. האם מבחינה הלכתית אני צריכה לפנות אליה? ובאופן כללי להבא, מה עושים במקרים כאלו?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

להבא אכן רצוי מאוד להמנע מהשקר, זו לא בושה לומר "לא נוח לי להזדהות, אשמח להשאר בעילום שם". אם לא נוח לה היא תאמר, אוקיי לא נוח לי נסיים את ההתכתבות. ואז… לא קרה כלום כי היא לא יודעת עם מי היא התכתבה… אבל אין צורך כרגע להזדהות בפניה רק לחשוב איך להבא אנחנו יותר מקפידים על האמת.

בהצלחה רבה