שיעור ברכה אחרונה באבטיח

שאלה:

שלום רציתי לשאול בבקשה לגבי פרי או ירק שמכיל הרבה נוזלים- האם הנוזלים מצטרפים לשיעור ברכה אחרונה? למשל אם יש לי חתיכת אבטיח שבו יש 50 אחוז פרי ו50 אחוז מיץ הפרי, האם מיץ הפרי מצטרף לכזית או שצריך כזית מהפרי עצמו?
בהנחה שמיץ הפרי מצטרף לשיעור ואסחט את המיץ ונפח הפרי ירד האם אין בו כזית כעת לענין ברכה אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד האבטיח בצורתו, זה מאכל ולא משקה והכל מצטרף לכזית, אם תסחט, מה שיהיה משקה יש לו דין משקה, והוא ברביעית ולא מצטרף למאכל לשיעור כזית.