בדיקת קינואה מתולעים

שאלה:

אשמח לקבל הנחיה האם צריך, ואם כן, איך בודקים קינואה מתולעים.
תודה רבה!

תשובה:

לעיתים הוא נגוע וצריך בדיקה. אולם אין נגיעות פנימית בתוך הגרגרים.

בעת הקניה:

כאשר קונים בשקית סגורה, יש לבדוק שאין חרקים בתוכה. כאשר קונים בתפזורת, יש לשפוך לאט לאט מהכף לתוך השקית ולבדוק תוך כדי השפיכה שאין חרקים ושאין גרגרים הדבוקים אלו לאלו על ידי קורים.

בעת השימוש: יש לפרז בעזרת רשת( עם חורים קצת יותר גדולים מגרגרי הקינוא) על גבי משטח ברירה בצבע כתום או תכלת.

במקרה ונמצאו קורים או קבוצות של גרגרי קינואה דבוקים יחד אין להשתמש בקינואה.

אחרי הפיזור יש לחכות כחצי דקה כדי לוודא שאין תזוזה של חרקים חיים בתוך הסולת.

אחר כך יש להתבונן היטב בגרגרי הקינואה המפוזרים על המשטח.

במידה ולא כל הקינואה עבר דרך המסננת , יש לפזר את מה שנותר במסננת על גבי המשטח ולבדוק אותו בעין.

[על פי כושרות].