מי שברך לתורה עם שם האב

שאלה:

מדוע למרות שבתפילות ובמי שברך לחולה מזכירים שם האם, במי שברך לתורה הרגיל כן קוראים עם שם האב. מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני שמו של אדם הוא שמו ושם אביו, כך הוא מוכר וידוע. כלומר שם משפחה זו המצאה מודרנית די חדשה יחסית… אדם מוכר ומכונה בשמו ובשם אביו, כך בשטרות ואפילו בגט וכך בעלייה לתורה. בתפילה על חולה הנקודה אינה סתם שמו המקובל בפי כל, אלא לומר את שמו הודאי והאמיתי, ובזה כיון שאמו של אדם תמיד ידועה באופן מוחלט, ברור ממי נוטלד, בעוד שלגבי אביו זה תלוי בכשרותה והנהגתה של האם, לכן נהגו לקרוא לו בשם האם.

שבוע טוב.