שימוש בסמלי ואצאפ שמקורם בעבודה זרה

שאלה:

יש מנהג היום במסרים בטלפון מסוג ווצפ להשתמש בסימנים.
בפרט, אחד הסימנים הוא 🙏 שמזכיר עבודה זרה.
האם לדעת הרב יש פסול בשימוש בסימן הזה או שמא מדובר בסימן שהפך לנחלת הכלל ואיבד את הקשרו מהעבר שהיה קשור ליוגה להינדואיזם ולעבודה זרה.

לעניות דעתי התשובה לשאלה הזאת יש לה חשיבות לגבי רבים מישראל ששומרים תורה ומצוות, ואם יגידו להם שאסור, יפסיקו להשתמש בסימן זה.
בברכה

הקישור לכתבה בנושא על מקור הסימן.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%9E%D7%A1%D7%98%D7%94
וה' יברך אתכם בכל ברכת טוב

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שיש בזה ענין של עבודה זרה בהכרח. אני מבין שהענין הוא יותר הכרה בנשמה הנמצא בקרבו של כל אחד וזה נכון שזה קיים, נושא היכולת להתאחד וכו' זה כבר שטויות אבל לא בהכרח עבודה זרה. כלומר, האנשים העושים את זה הם אכן עובדי עבודה זרה, אבל זה לא בא לידי ביטוי בפעולתם זו.

כמו כן, כפי שציינת, הענין כבר נשכח מזמן וזה סתם כמו כל אותם איורים שנשלחים בלי הרבה תשומת לב מפה לשם, ואין כוונה למשמעות זו כלל.

שבת שלום.