מיץ תותי עץ

שאלה:

האם מיץ תות עץ טבעי 100% צריך כשרות? (יש מיץ עם כשרות חת"ם סופר פ"ת האם ניתן לסמוך ע"ז).

תשובה:

שלום וברכה

בודאי חייב כשרות, ראשית יש נושא של תרומות ומעשרות, שנית יש בעיית ערלה! בתות גם יש בעיה חמורה מאוד של תולעים, וזה חייב לעבור סינון מאוד מדוקדק. לא הייתי משתמש במיץ כזה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכאורה יש לדון גם מצד אין מבטלים איסור לכתחילה, תותי עץ ידועים כנגועים מאוד מאוד (יותר מתותי שדה אפילו) וודאי שיש שם תולעים ומנין ההיתר לטחון למיץ?
    לא פשוט.
    אומנם כמדומני יש שך על השו"ע שמביא שאין איסור של ביטול איסור לכתחילה אלא כשכוונתו לרבות את הכמות ע"י האיסור, אבל אם כוונתו רק לטחון ולא שתתרבה כמות המשקה ע"י האיסור, לדעתו מותר, אבל איני יודע אם השך הזה נפסק להלכה או לא, אולי יאירו עיני הרבנים המשיבים