רכישת ספרי קודש מכספי מעשר ממענק קורונה

שאלה:

שלום וברכה,

כידוע, לפני כשנה, המדינה העניקה לכל אחד מענק של 750 ש"ח.
ראיתי כאן באתר כמה פעמים שניתם שצריך לתת מעשר של 75 ש"ח.
רציתי לשאול:
האם זה חובה?
ב. האם מותר להשתמש בסכום הזה לרכישת ספרי קודש?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל מה היא ההכנסה, מענק או משכורת או תמיכה כלש היא, אם לפי גובה הכנסותיך הכללי אתה חייב במעשר כספים, כלומר יש לך הכנסות מספיקות לפרנסתך, יש להפריש מעשר כספים. אין לרכוש ספרי קודש מכסי מעשר, אלא אם כן הם כאלו המיועדים להשאלה לציבור הנזקק לכך, ולא לשימוש פרטי.

שיהיה תמיד שפע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכי טוב לעניים לומדי תורה, אם אין לך כאלו כרגע [אפשר גם כאן באתר בדף הבית], יש הרבה אירגוני חסד מצויינים כמו עזר מציון, יד אליעזר קופת העיר ועוד.