מצא חפץ מוקצה בשבת

שאלה:

הילד הקטן שלי לקח מהשכנים למטה משחק אני הרמתי אותו מחצר השכנים הנחנו אותו בצד כי שמנו לב שזה מוקצה באו ילדים אחרים ושברו את המשחק מי צריך לשלם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הגבהת את המשחק נעשית שומר אבדה, מאחר והחפץ יצא מרשות הבעלים וחל מצוות השבת אבדה. ולכן אם הנחת את החפץ במקום שאינו שמור אתה חייב לשלם. ולמרות שהחפץ מוקצה היה לך לגרור את החפץ למקום שמור.

הביאור הלכה מסתפק האם חל חובת השבה בחפץ מוקצה – האם מצווה דאורייתא דוחה איסור דרבנן ואכמ"ל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כ"כ הבנתי את ספקו של הביה"ל. בהשבת-אבידה הרי יש דין שאם לעצמו לא היה טורח הרי שהוא פטור מהשבה ומכיון שכך יש לפטרו מהשבה כיון שהוא הרי לא היה מרים את החפץ שלו מפני שאיסור מוקצה רביעא עלה אז איך ניתן יהיה לחייבו להרים את חפץ חברו? בנוסף לכך יש איסור הוצאה ולא מיבעי אם החפץ מונח ברה"ר דהוי דאורייתא אלא אפילו אם החפץ מונח בכרמלית עדיין הוי תרי דרבנן