מיחזור בקבוקים בחברה מחללת שבת

שאלה:

שלום,
נודע לי (לא בוודאות) שהגופים המטפלים במחזור בקבוקי הפלסטיק הם מחללי שבת.
האם בהנחת בקבוקים במחזורית אני נחשבת כמסייעת ביד עוברי עברה?

תשובה:

קודם כל זה לא בוודאות, שנית, את לא יודעת מתי ימחזרו את שלך, ועצם הסיוע להם אינו משמעותי הם קיימים גם בלי שתשימי שם את הבקבוק כך שאין איסור. אלא שאם זה נכון, היה כדאי לברר זאת ואז הציבור החרדי מן הראוי שיתאחד כולו להכריז שהוא נמנע ממיחזור עד שהענין הזה יסוודר, לנו כציבור גדול יש הרבה כח צרכני והשפעה חשובה על הצביון היהודי של המדינה, אבל בשביל זה צריך לברר את הענין תחילה ואז ניתן לעשות על כך רעש בעיתונות החרדית וכו'.