מה הכוונה מספריים כעין תער?

שאלה:

שלום הרב, לגלח שערות על ידי ״מספרים כעין תער״.
מה זה בדיוק ״מספרים כעין תער״?

תשובה:

מספרים כעין תער הכוונה שפעולת החיתוך היא בשיטת המספריים ולא בשיטת הסכין, כלומר אין סכין שלבדו יכול לחתוך, רק באמצעות פעולת שני הלהבים יחד זה נחתך בגזירה, אבל התוצאה היא בדומה לתער, כלומר זה מספר כמספר אפס.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על מכונות גילוח יש ויכוח גדול בזמנינו האם אכן זה חותך תמיד רק בפעולת מספרים או גם באופן של סכין, וכן בגלל שזה משחית את השערה מהשורש [על ידי הדוחק השורש יוצא לחוץ וזה חותך אותו ממש שם, ואז הוא קופץ חרה לתוך העור ונראה חלק לגמרי] ויש שסברו שזו כבר השחתה גמורה, לכן חשוב מאוד שיהיה מכונה ע הכשר, יש מכונות של הרב מרדכי גרוס, ולאחרונה שמעתי שיש עוד מכונות בהכשר, כדאי להתעניין.