המפיל אחרי חצות

שאלה:

אני בדרך כלל הולך לישון אחרי חצות הלילה ולפני שנכנס לישון מברך ק"ש על המיטה עם שם ומלכות(לפי הרב עובדיה זצ"ל), הבנתי שעדיף לקרוא ק"ש שעל המיטה לפני חצות, איך אני אמור לנהוג אז?כי בדרך כלל אני ער אחרי חצות-קצת בטלפון, קצת קורא הלכות, מידי פעם קורא תיקון חצות, אשמח לדעת איך לנהוג, תודה

תשובה:

שלום וברכה

את ברכת המפיל בכל מקרה אין לומר עד שלא הולכים לישון ממש. נכון שלפי המקובלים אין לאומרה לאחר חצות, ובשנים קדמונים הגר"ע יוסף חשש לשיטתם, אבל בשנים האחרונות היה מורה לאומרה עד עלות השחר, וכן נוהגים גם בני אשכנז. לכן, לפני שאתה מתכוון לישון ממש אז תאמר את הברכה.

לילה טוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אז להגיד ק"ש שעל המיטה לפני חצות הלילה בלי ברכת המפיל, ולפני שאני נכנס לישון(אחרי חצות הלילה) להגיד ברכת המפיל עם שם ומלכות?

  2. אני ספרדי, אז אפשר לקרוא אותה 10 דקות לפני חצות, ואפשר אחרי זה לקרוא הלכות, תיקון חצות, להיות בטלפון ושאני מסיים פשוט להיכנס לישון?