אשת איש ששכבה עם גוי

שאלה:

אשת איש ששכבה עם גוי ברצון האם נאסרת על בעלה. ואם כן האם צריכה לומר לו ?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שנאסרה. בעילת גוי אוסרת כפי שנפסק בשו"ע סי' קעח. (דעת ר"ת כפי שביאר שם הרא"ש הוא האם האישה אסורה לגוי הזה לאחר שיתגייר).

ולשאלה האם היא מחוייבת לספר לבעל? לכאו' אני לא רואה מנוס. אמנם האחרונים דנו במקרה שהשועל שואל האם הוא מחוייב לספר לבעל שאשתו אסורה לו, ועל כך יש דעות שונות, כאשר המתירים נימקו שהבעל יעבור על איסור בשוגג, ומשום כבוד הבריות מוכח מהסוגיה בברכות כ' שידחה איסור בשוגג. אולם נימוק זה שייך רק כאשר השואל הוא הבועל, כלומר, הוא עצמו כבר אינו עובר על איסור והשאלה היא רק האם לומר לבעל שלא יעבור על איסור בשוגג. אבל כאשר השאלה באה מצד האישה היא הרי בעצמה יודעת שהיא אסורה ועוברת על איסור בכל פעם שהיא עם בעלה, אמנם היא עדיין משועבדת לבעלה כמבואר בסוף נדרים, אבל עליה לנסות לדאוג לכך שלא תעבור על איסור, ואם הוא לא יאמין לה, אכן היא משועבדת לו, אבל לכאו' עליה לדאוג לכך שלא תעבור על איסורים בכל פעם.

ראה כאן מה שכתבנו כאן בהרחבה.