נדר לעשות עבירה

שאלה:

בעת כעס אדם אמר לבתו אחרי שעשתה לו צרות גדולות, שהוא נודר נדר שיתנקם בה על כך. התפכח והתחרט. מה יעשה כעת?

תשובה:

אין משמעות לנדר כזה, שהרי מדובר בפעולה אסורה, וכי אפשר לנדור לעשות עבירה?!

רק כדאי לו להתבודד אזיו שעה בינו לבין עצמו במקום שקט, לחשוב איך יכול היה להגיע לרמה וסגנון כזה של שיח עם בתו, יש כאן משהו חמור מאוד, איזו דוגמא הוא נותן לה? למה אפשר להגיע עם כעס, ולחשוב איך אפשר להגיע לשיח אחר, שבודאי גם ישנה את מערכת היחסים ביניהם.

בשורות טובות ישועות ונחמות.