לשקר למעביד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני עובד בחנות ולצערי לאחרונה אני מאחר להגיע בזמן,
אך היום התקשר אלי המעביד לדבר איתי בנושא אחר בו בזמן שהייתי בדרך לחנות וכבר היה כבר אחרי הזמן שהייתי צריך להיות שם (אני צריך לפתוח את החנות) כשראיתי שהוא מתקשר אז נלחצתי מאי נעימות. עניתי לו בקול של שינה כאילו שאני התעוררתי עכשיו (יותר נעים מאשר לאחר ללא אונס)
אבל באמת לא ישנתי אם כי איחרתי מחמת עיסוקים אחרים,
בקיצור: שיקרתי בעקבות מצב מביך/מלחיץ
יש לציין כי אני לא מרוויח כסף על הזמן שאיחרתי
האם אני צריך להודות למעביד שעבדתי עליו?
ואיך עושים תשובה?

תשובה:

שלום וברכה,

ההצגה שעשית למעביד נחשב כגנבת דעת. יש איסור מהתורה לגנוב דעת. בדיעבד שעברת אין להשיב את הנעשה, ולהבא אל תנהג כך.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רכח.