הפרשת חלה – צירוף סל

שאלה:

שלום וברכה,

אנו עושים לביתי בת מצווה היום.

1. כחלק מהתוכנית, מחולקות עוגות בתבניות אישיות לכל משתתפת.
העוגות הם עוגות שוקולד – בלילה רכה.
כפי שלמדתי, במקרה של בלילה רכה יש להפריש לאחר האפייה.

העוגות נמצאות יחד במקרר. אך כפי שציינתי, הם בתבניות נפרדות ומחולקות בנפרד לכל משתתפת.
ברצוני לשאול
* האם יש כאן צירוף סל בגלל המקרר, או אולי עדיף יותר לעטוף אותם במפה ?
* האם במקרה של צירוף כזה יש להפריש בברכה ?

2. בנוסף לעוגות הנ"ל, אשתי הכינה מספר מגשי פיצות מרכזיות לכל המשתתפות.
אני צריך לבדוק, אבל יתכן ועדיין לא הופרש חלה.
שאלתי, האם צריך להפריש בנפרד מהפיצות ומהעוגות ?

תודה רבה !

תשובה:

מקרר יש הסוברים שנחשב לצירוף סל, ויש סוברים שאינו נחשב לצירוף סל, ונראה שעיקר הדין שאין בזה דין של צירוף סל, כאשר כל אחד נמצא בדרך כלל בשקית נפרדת, ואין זה נראה כמקום שמצרף. לכן אם תרצו לעשות צירוף סל או לצאת מידי ספק, וכמובן רק אם יש בקמח כמות של הפרשת חלה! הרבה פעמים בעוגות אלו יש הרבה ביצים ומעט קמח! אבל אם יש, אז יש לכסות הכל יחד ולהפריש בברכה.

מהפיצות תפרישו בנפרד כיון שמקפידים על תערובתם.

מזל טוב ורוב נחת!