ברכות קריאת שמע בישיבה

שאלה:

בקדושה של יוצר אור מה הדין אם אדם יושב האם מותר לו לקום או חייב לקום או אסור לקום ומדוע

תשובה:

על פי סוד יש לאומרם בישיבה כיון שהם כנגד עולם הבריאה שהוא עולם הכסא, ראה פרי עץ חיים דרושי קריאת שמע, וראה מדרש רבה פרשת וירא מח,ז. אבל מי שאינו נוהג על פי קבלה ואינו מקפיד בכך בדרך כלל, אין הבדל אם הוא יושב ורוצה לעמוד או להיפך, אלא שראוי לשבת.