שלח פקס ליעד לא נכון וגרם לו לבזבוז דיו ודפים

שאלה:

שלום רב אני שואל שאלה ללימוד מה מקרה שקרה לי אדם ששלח פקס כמות של דפים לאדם עם יש בדבר הזה סוג גזל ? כי גמר לאדם את דין שלו סתם

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשה בשוגג ולא בפשיעה כלל אין לזה דין גזל אבל חייב מדין מזיק שהזיק לו את הדיו והדפים.

בהצלחה.

מקורות:

הקצות סימן כה ס"ק א כתב שבמזיק ריבתה תורה שוגג כמזיד, בשונה מגזל שאינו חייב בשוגג. ולכן גזלן בשוגג אינו גזלן. והנתיבות שם ס"ק א העיר על דבריו שלמרות שאינו גזלן אבל יתחייב מדין מזיק ומזיק חייב בשוגג. ולכן אם טעה ושלח פקס ובזבז לו דיו ודפים לא יתחייב מדין גזלן אלא מדין מזיק.