עמד על כיסא ונשבר

שאלה:

טכנאי מזגנים היה לבד בבית לקח כסא בסלון לעלות עליו והכסא נשבר מה הדין? הבעלים לא היו בבית . והם לא דיברו על כלום .

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שלעמוד על כסא לא נחשב לשימוש סביר ולכן חייב הטכנאי כדין מזיק בידיים שעמידתו הזיקה את הכסא.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה שימוש סביר חייב בין הוא שואל ובין אם אינו שואל.
    אדם שמשתמש בבית חברו בחפצים מסתבר שאינו שואל. ולמרות שהנתיבות כותב שישיבה בספסל נחשב לקניין שאלה, זהו דווקא שקיבל את הכיסא לישיבה, אבל אדם שמתארח בבית חברו ויושב על כסא או אוכל בכלים של המארח, אינו שואל כיון שזה לא קנוי לו החפצים אלא משתמש בשל חברו.