האם מותר לקרוא את הכתוב בקמע

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מצאתי קמע ליד הבניין של ההורים שלי . לא רציתי שישאר על הרצפה אז הרמתי וקראתי את הכתוב . אחר כך אמרו לי שלא קוראים את הכתוב בקמע .
2 שאלות:
1. האם זה בעייתי שלקחתי את הקמע? צריך להחזיר אותו למקומו?
2. מטריד אותי עכשיו מאוד שקראתי מה כתוב בקמע . לא הבנתי בדיוק מה כתוב אלא רק חלק מהמילים .האם עליי לחשוש או לעשות משהו?זה מסוכן אם קראתי ?

תשובה:

אין כל בעיה לקרוא קמיע, מה שצריך זה לעשות השבת אבדה, ואם זה לא שייך לאף אחד, יש לשים בגניזה, מן הסתם כתוב בזה שמות קודש או פסוקים.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב, מצאתי את זה על המדרכה מחוץ לבניין . האם להחזיר את זה ולשים על מעקה שם ?אני לא יודע למי זה שייך . לקחתי רק בגלל שלא רציתי שיזרק לפח

  2. תשימי מודעה של השבת אבדה, אי אפשר להחזיר אבדות למקום שבהם אבדו, יש מצוה לשמור ולהשיב לבעלים, אם אף אחד לא יבקש את זה תשימי בגניזה.