בקשת סליחה מנפטר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
כיצד ניתן לבקש מחילה מקרוב משפחה שנפטר לאחרונה (כרגע ימי השבעה).
אני קורא פרקי תהילים מדי יום לעילוי נשמתו. האם יש דבר מה נוסף שאוכל לעשות?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה חושב שפגעת בו, יש לבוא לקברו עם עשרה אנשים, לחלוץ נעליים ולומר: חטאתי לאלוקי ישראל ולפלוני בן פלוני [להזכיר את שמו ושם אביו], והם יאמרו מחול לך שלוש פעמים. ניתן לעשות זאת בסיוף השבעה כאשר בלאו הכי עולים לקבר. ואם לא נעיםלך, אפשר להביא אנשים זרים שאתה לא מכיר. אבל רק אם אכן אתה חושב שיש לך על מה לבקש את מחילתו.

בשורות טובות.