בדיקות הריון – סקירת מערכות

שאלה:

רציתי לשאול מה דעת ההלכה בנוגע לעשות את הבדיקות בהריון
(בדיקות לעובר)כמו שקיפות עורפית סקירת מערכות וכו' והאם יש עניין להימנע מזה כיון שזה יפחיד את האשה תודה

תשובה:

שלום וברכה

כל הבדיקות שמטרתן להיות מוכנים ללידה כמו סקירת מערכות כדאי מאוד לעשות, בדיקות שענינן לעשות חלילה הפלה, מיותרות, ולכן אין כל טעם לעשות בדיקת שקיפות עורפית ויש להמנע מכך.

בשעה טובה!

מקורות:

ראה כאן מאמר רחב בענין זה מידידי ורעי רבי עובדיה יוסף טולידנו.