שימוש בקופסת התפילין לצורך הסידור

שאלה:

אודות הנוהגים להשתמש בבית של התפילין כדי לעצור את דפי הסידור שלא יסגרו ויגרמו לחוסר ריכוז בתפילה

תשובה:

כיון שמדובר בצורך מצוה ולא בצורך חול, והמדובר הוא בקופסה שהיא רק תשמיש קדושה ולא הקדושה עצמה – מותר. יש דוגמאות שונות לכך בפוסקים, כגון להשתמש בכריכה כסימניה [בדפי הספר עצמו אסור], בשעת הדחק אפילו להגן מהשמש לצורך לימוד בספר עצמו. או כדי להמנע ממראה אסור. ראה גנזי הקודש פרק ג.

יום נעים.