ממתי האשה נאסרת בלידה?

שאלה:

שלום וברכה. אנחנו אשכנזים ורציתי לדעת מתי אנחנו נאסרים בלידה? שמעתי שיש כל מיני דעות בעניין אבל לא כל כך הבנתי הלכה למעשה.
וכן לעניין תרגילים שיכולים לעזור לאישה עד שיולדת אם מותר לנגוע אז וכו'.
תודה רבה.

תשובה:

ההוראה המקובלת היא דברי הסדרי טהרה בסי' קצד, שממתי שהאשה מבקשת "לישב על המשבר" – על מיטת הלידה היא נאסרת לבעלה. אך כיון שקשה להגדיר את הזמן המדוייק הזה, והוא קצת תלוי גם בטבעם של אנשים, מורי הוראה רגילים להורות שכאשר יש צירים תכופים סדירים, או חזקים, יש כבר לחשוש שנאסרה והיא בכלל הדין הנ"ל, גם אם היא עצמה מעונינת עוד ללכת.

כמו כן, כמובן שכאשר משתחרר הפקק הרירי, זו הפרשה דמית שאוסרת. וכן אם נעשה סטריפינג לזירוז יש כבר דם רחמי. ירידת מים מצד עצמה אינה אמורה לאסור ככל שאין בה דם.

ברגע שאשה נאסרה, אין היתר לגעת בה או להסתכל במקומות מכוסים שבה, גם לא לצורך תרגילים.

שיהיה בשעה טובה, בבריאות ובשמחה!