"ויתרוצצו הבנים בקרבה"- היכן הבחירה של עשו?

שאלה:

שלום וברכה, איפה הייתה הבחירה של עשו, הרי כבר בזמן שהותו בבטן המדרש כתוב שהוא יהיה רשע…(לפי המדרש) או שהכוונה שלא יהיה תאווה לעבודה זרה אבל זה עדיין אין זה מחייב שעשו לא יתגבר על תאווה זאת?

תשובה:

אכן, כל אחד יש לו את הנסיונות שלו ובסופו של דבר עליו להתגבר על כך, עשו נולד עם הרבה נסיונות ותאוות עצומות הנובעות מהקשר הישיר שלו לעולם הזה מה שמיועד לו לצורך תפקידו. אם היה מנווט זאת נכון, היה נוחל את כל חיי העולם הזה ואחראי על תיקונו, וזו בעצם היתה כוונת יצחק כשסבר להעניק לו את ברכות העולם הזה. אבל כיון שחטא, ניתנה ברכתו ליעקב.

כשם שהנולד במזל מאדים יכול לנווט זאת למצות שחיטה או ברית מילה, כך היה עשו אמור לנווט את תאוותיו לתיקון העולם הזה ולא לשקוע בחיי חטא.