הלוואה או צדקה

שאלה:

הפקדתי בגמ"ח סכום כסף מכובד, כעת נתעוררתי לשאול האם עדיף להשאיר את הכסף בגמ"ח או לתרום אותו למשפחה מוכת אסון שביתם נשרפה?
ובאופן כללי, נכון שבגמ"ח הכסף מועיל להרבה אנשים, אבל האם לא עדיף לתת אותו לאנשים שזקוקים לזה יותר?

תשובה:

שלום וברכה

סביר שבכל מקרה עדיף לתת לאדם במצוקה קשה מאשר להשאיר בגמ"ח. הסיבה שאנשים בוחרים הרבה פעמים להשאיר בגמ"ח, היא משום שיש להם כוונה עתידית לסייע בכסף זה לילדים בחתונתם, ובינתיים זה בגמ"ח, במצב כזה חייך קודמים ואפשר להשאיר בגמ"ח.

בשורות טובות.