תפילת שחרית ללא טלית גדול ותפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני יהודי מתחזק ומעוניין להתחיל להתפלל את שלושת תפילות החובה (בינתיים תפילות יחיד).

אך אין ברשותי תפילין (מניח מספר פעמים בשבוע בעמדות של חב"ד) וגם לא טלית גדול.

האם עד שאוכל לרכוש את התפילין והטלית הגדול אני יכול להתפלל שחרית? אם כן, כיצד?

שאלה נוספת:
יש ברשותי ספר בשם "שערי הלכה – קיצור ההלכות המעשיות", עריכת זאב גרינולד, מהדורה שלישית, הוצאת " מאורות" – האם זהו ספר טוב להתחיל עמו להבין בעניין ההלכות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, ברכותי להצלחה רבה בדרך החדשה, זה הדבר הכי נפלא שיכול להיות!!

אין קשר בין מצות התפילה למצות התפילין, ואפשר להתפלל גם בלי תפילין אם אין לך, את כל התפילה כרגיל, אבל חשוב להבין, שמצות תפילין היא מצוה מהתורה, והיא צינור הקשר בין יהודי לבוראו. בתפילין שלנו כתוב יחוד שם ה', והגמרא מספרת שבמובן רוחני ערכי גם הקב"ה כביכול מניח תפילין איתנו יחד, ובתפילין שלו יש את יחודם של עם ישראל, כלומר זה כמו ברית אהבה בין היהודי לבוראו, משהו הכי מיוחד ונפלא שיש לנו ביום. לכן אין לוותר אף לא יום אחד על הנחת תפילין. הייתי מציע לך לפנות עוד היום לאירגון לב לאחים המקומי, או בטל' 025312555 או לרב מקומי שיסייעו לך בקניית או השאלת תפילין, יש גמחי"ם להשאלת תפילין! מיועד למי שבתהליכי קנייה לתקופת זמן מסויימת. כך לא יעבור עליך יום בלעדיהם ותוכל להתפלל בהם כמו כל עם ישראל, אנא עשה זאת עוד היום. אם אתה לא מסתדר, תכתוב לי את איזור מגוריך ואת מס' הטלפון שלך ובעזרת ה' אנסה לסייע לך עוד היום.

הספר הנ"ל של הרב גרינוולד מצויין, אני מכיר גם הרב כותב הספר וגם את פועלו היפה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,

    עברו כמעט שנתיים מהשאלה הזו, כשנתיים אני צועד במסע התשובה. תודה לך ולכם על כל הליווי הסיוע.

    ב"ה מאז אני הספקתי להתחתן, ב"ה משתדל להניח תפילין ולהתעטף בטלית כל יום, משתדל בשלוש תפילות ביום, שבת, ב"ה מצליח לפלס את דרכי ב'משנה ברורה' (ועדיין נעזר ב'שערי הלכה') ונמצא בקהילה דתית לאומית.

  2. אכן, אני כל פעם משתאה מחדש לראות את עלייתך הטובה ואת כל פועלך המיוחד! המשך להצליח ולהתקדם ובורא עולם יהיה בעזרך!