תביעה בערכאות על כתובה ושאר חשבון בנק

שאלה:

שלום כבוד הרב, אישה שהתגרשה בעקבות גבר שאינו בריא בנפשו על כדורים ולא נמשך לנשים, התגרשה בגלל שאינה רצתה להישאר ככה ואיים גם באלימות וגם שאם לא תתן לו את כל הכסף בבנק ותוותר על הכתובה ינהג בה באלימות ולא ייתן לה גט לעולם. בנוסף לכל הנ"ל איים גם על הדיין שאם יטריד אותו הוא יפגע בו והדיין יעץ לה להתגרש ולוותר על הכל כדי להמשיך בחיים ולא להיתקע איתו. הגברת נאלצה לוותר על כתובה בשווי 50 אלף וחשבון בנק בשווי 40 אלף, שניהם חתומים בבית דין שאינם יכולים לתבוע אחד את השניה, השאלה היא אם אפשר לייעץ לה לתבוע בבית משפט על תביעות קטנות. תודה רבה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לקבל היתר לדון בערכאות כדאי שתפני את השאלה לדיין. מעיקר הדין אם הבעל לא מסכים להתדיין בבית דין מותר לפנות לערכאות אחרי מתן היתר מבית דין, ולכן הדיין שהתעסק בתיק שלכם יוכל להחליט בדבר.

בנוסף כדאי שתבררי אם בכלל יהיה לך זכות תביעה בבית משפט אחרי שחתמתם על הסכם גירושין ושאין תביעה אחד על השני. הדיין שעסק בתיק יוכל לתת לך תשובה ברורה.

בהצלחה.