מסייע לדבר עבירה

שאלה:

האם מותר לאשה חרדית לאפר אשה שאינה שומרת מצוות שהולכת לאירוע שאינו כהלכה. ומה הדין בתספורת כה" ג כשהיא לא מכסה את ראשה ברה" ר. האם יש בכך משום מסייע בדבר עבירה שהיא נראית יותר יפה אחרי האיפור וכו'..
לדעתי הייתי אומר שכל שאין איסור בגוף המעשה. שכן מותר לאשה להתאפר ולהסתפר..אין כבר שייכות לקוסמטיקאית, למה שיהיה אח"כ.. כל אחד והבחירה שלו. היא עשתה מעשה מותר.

תשובה:

דעתי כדעתך. בודאי לגבי איפור. לגבי תספורת שברור שאף אדם לא עושה פן ותספורת מדוייקת בעלות כספים משמעותית כשלא מכסים את הראש, וכל הרעיון הוא להתנאות בשיער מגולה, יש לעיין שלכאורה כן יש בזה משום לפני עיוור לא תתן מכשול.