הלבנת פנים ברבים

שאלה:

יצא מצב שחברה שלי אמרה משהו ברבים שהתביישתי ממנו , ואני החזרתי לה וקצת שיקרתי על משהו שעשתה עם חבר שלה … ועכשיו גם היא נורא מתביישת
איך אני יכולה לכפר על מה שעשיתי ?? האם אין לי חלק בעולם הבא ? הרי כתוב שכל מי שמלבין את חברו ברבים אין לו חלק ..

תשובה:

חכמים אמרו "כל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן"! את ב"ה בחיים וגם חברתך ב"ה בחיים, זה הזמן לבקש סליחה ולהתפייס ואז הכל מצויין. מתחרטים על העבר ומשתדלים להבא לא לעשות זאת, ומפייסים את החברה שזה הכי חשוב.

יום נעים ובשורות טובות.