תליה בפצע ללא בודקת

שאלה:

אשה שכאב לה מעט בעת תשהמ"ט ולמחרת ראתה מעט דם על טישו, שהרב טיהר (אף שהיה בניגוב שיש מחמירין) מדין כתם פחות מגריס. בימים הבאים האשה המשיכה להרגיש שלפעמים יש טיפות אך לא הסתכלה בטישו. אחרי ימים אלו חל עונה בינונית ובבדיקה היה גם כן טיפת דם, ולאחר הבדיקה חשה האשה מעט כאב באותו מקום (כלומר בעומק לפי ערך). הרב פסק שמדין "היכא דאיכא לברורי מבררינן" צריכה ללכת לבודקת לוודאות שיש שם פצע. שאלתי מה אם לא תמצא (כי הפצע בעומק) ואמר שלדעתו היא תמצא. האשה מסיבות של אי נעימות מעניין הבדיקה באותו מקום על ידי אדם זר, לא רוצה ללכת לבודקת. מה הדין. תודה רבה

תשובה:

אין כל אפשרות לתלות בפצע בלי לבדוק אצל בודקת, ואם היא לא תמצא אזי אין פצע, שכן אם הכאב הוא בתשמיש המיטה, אזי הוא לא יותר עמוק ממקום שהאבר מגיע אליו, והמקלון של הבודקת מגיע הרבה יותר עמוק, עד פי הרחם.

בהצלחה