לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משקולות ממתכת

שאלה:

שוע אומר שכל משקלות צריכות להיות מאבן. האם בימינו דין אותו דבר וכל משקולות של מתכות אסורים?

תשובה:

שלום וברכה,

כיום המשקלים דיגיטליים ולכן אין איסור לעשות משקל ממתכת מאחר והמשקל הוא לא המתכת. אם שוקלים עם משקולות, יש בזה מחלוקת בפוסקים, לפי דעה אחת צריך שהמשקולות יהיו מאבן ולא ממתכת כיון שמתכת דרכה להחליד והמשקל ישתנה. וי"א שדווקא כששוקלים דבר לח שהלחות נדבקת למתכת, אבל במשקל של דבר יבש מותר ממתכת. הרמ"א פסק כדעה השנייה שבמשקל של דבר יבש מותר ממתכת. וא"כ לפי דבריו עולה אם שוקלים דברים יבשים במשקולות מותר בשל מתכת. ויש לעיין שכיון גם במשקל לח הכל ארוז בבקבוקים והמשקולות לא אמורה לגעת בנוזל ויתכן שהכל נכלל בדבר יבש.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אונאה ומקח טעות סימן רלא סעיף י

אין עושין משקלות ממיני מתכת, אלא מצחיח סלע. ויש מי שאומר שמשקלות של כסף וזהב ושל דבר יבש עושים אותם של מתכת, אם ירצו. הגה: וכן נהגו. ומשקולת קטנה ששוקלין בה כסף וזהב יש לחפותה בעור שבשחיקה מועטת מביא היזק גדול (ב"י בשם תוספות).