חיבוקים עם אחייניות של אשתי

שאלה:

שלום הרב, האם מותר לי לשחק עם האחייניות הקטנות של אשתי (לתת יד, להרים וכו׳) הם בין הגילאים 2 – 6.

(ואם התשובה היא שלא, אז במקרה שהן רצות לעברי, כיצד עלי לנהוג)

רק מציין שלא ראו אותי לכשנתיים (!) והן עלולות ״לקפוץ״ עלי….

תשובה:

שלום רב.

נגיעה לשם חיבה אסורה מגיל שלוש שנים ויום אחד, ואילו נגיעה לכל צורך אחרת מותרת עד שתגיע לגיל שהדבר עלול לגרום להרהור עבירה. בנוגע לדרך ליישם ענין זה, החכם עיניו בראשו, נראה לי שלפעמים סוכריות משובחות מספקות תחליף הולם…

מקורות:

ראה כאן.