להתפלל לה' שירע למישהו

שאלה:

משהי מאוד מציקה לי בעבודה, מצערת אותי. ואפשר לראות את העונג האוחז בפניה, זו ממש הנאה צרופה שהיא מקבלת מעצם ההצקה.
לא בא לי לבקש שהשם יעזור לה, בא לי שתעוף מהעבודה, וזה בעדינות.

זה נקרא לנטור ?
הרי גם אני אתפלל ממש חזק שהיא תעוף מהעבודה, לא יאונה לה דבר,אז מה זה משנה כבר..

תשובה:

חלילה לבקש מה' שירע למישהי, תבקשי מה' שירחם עלייך ויסיר ממך את הקושי הזה ויהפוך ליבה לטוב עלייך. כמו כן, מלבד התפילות ניתן לעשות השתדלות, באופן כללי אני מאוד מאמין בהדברות נעימה ישירה, יש הרבה בעיות שניתן לפתור בתקשורת נכונה וטובה. לא אוכל לייעץ יותר פרטני כיון שאינני יודע במה מדובר, אבל תחשבי גם על הכיוון הזה.

בשורות טובות.