השומע ברכה מחברו ודבר באמצע – אם יצא ידי חובה?

שאלה:

שלום רב.
מה הדין במקרה שרצה לצאת ידי חובה בשמיעת ברכה אחרונה ובטעות דיבר כשהמברך התחיל את הברכה. האם יצא ידי חובה.?

תשובה:

אם דיבר תוך כדי הברכה לא יצא ידי חובתו.

מקורות:

שער הציון סימן קסז ס"ק מג:

ומסתברא דאפילו אם יאמר שכוונתי אז בלבי לברכת המברך גם כן לא יצא, כיון דמה שיוצא בשמיעה הוא רק מפני דשומע כעונה, וזה שייך דוקא כששותק, אבל אם אז דיבר לא עדיף מהמברך בעצמו ברכת המוציא כשהפסיק באמצע בדברים אחרים דלא יצא:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הדין אם אחד העונים בקידוש משך את העניית אמן אחרי הגפן וביינתים המקדש התחיל ברוך של הברכת קידוש האם הוא יצי"ח?