ניכוש עשבייה בגינת נוי בשמיטה

שאלה:

בשטח המקווה ישנה גינה, האם בשמיטה אפשר לנכש ולשמר את יופיה עי גוי?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר לנכש את הגינה לשם נוי בשמיטה, האופן היחיד להתיר הוא כאשר קיים חשש שעשבי הבר יחנקו את הצמחיה הרצויה ויגרמו לנזק. אמנם יש שהתירו באופן שלא מנכשים את עשבי הבר אלא חונקים אותם ביריעת ניילון שמונעת שמש, וכמובן ניתן לרסס מונעי נביטה כדי למנוע את צמיחתם לכתחילה, ויש שהתירו גם גיזום חלקי שלהם, לא עד הקרקע ממש, כך ניכר שהמטרה אינה השבחת הצמיחה אלא נוי.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק ד סעי' יג-יד בהרחבה.