טעות במחיר על מוצר

שאלה:

שלום
בחנות תיקים יש תיק שמחירו 160 שקל .
על כל התיקים מהסוג הנ"ל מופיע המחיר , חוץ מתיק אחד שכנראה בטעות הודבקה מדבקת מחיר של 99 שקל .
האם מותר לכתחילה לקחת את התיק עם המחיר הנמוך בידיעה שבקופה יהיו חייבים לתת לי לקנות במחיר הנמוך בגלל שכך החוק קובע ? או שבגלל שאני יודע שהנ"ל טעות , אני מחוייב לשלם מחיר מלא ?

תמשיכו להגדיל תורה ולהאדירה .

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה חייבים להודיע לו על הטעות ואסור להכריח אותו לשלם לפי החוק. אין לחוק תוקף הלכתי ולכן המוכר לא חייב למכור במחיר זול.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    רציתי בבקשה לשאול, קרה לי מקרה כזה,
    אלא שאני לקחתי את המוצר עם המחיר הזול כי היה נראה שחסר לו חלקים [וחשבתי שלכן יש לו תוית נמוכה], ואכן נתנו לי את המחיר הנמוך,
    אך לאחר מכן כשפתחתי אותו ראיתי שלא חסר אלא שהיו מוסתרים.
    חזרתי לקופאית והיא אמרה שכבר קניתי ולא צריך להוסיף,
    אציין שזה היה כמעט חצי מחיר [30 במקום 50],
    האם עלי להשלים עוד 20?
    תודה רבה רבה ויישר כח!