זכאויות להשתתפות בשכ"ל

שאלה:

שלום וברכה, בני הגדול עומד להתחיל בע"ה שנה הקרובה ישיבה תיכונית.
קיבלנו מהישיבה טופס לבדיקת זכאות לעזרה במימון הלימודים מעליית הנוער.
יש שם סעיף של הכנסות מעבודה ויש הכנסות נוספות. האם עליי לדווח על הכנסות משכ"ד, שיפחיתו מסתמא את התמיכה של עליית הנוער. עלות הלימודים נורא גבוהה 18 אלף ש"ח, והקטנה בתמיכה משמעותית לחיי היום יום שלנו. אולי ניתן לצרף סברא שכולי עלמא לא שילמו עבור חינוך ילדיהם עד כיתה ח' והרוצים לחנך בדרך ה', שילמו כבר טבין ותקילין, אז אם המדינה החליטה לא להחשיב חינוך תורני במסגרת מלאה של חינוך חובה חינם, עתה נהנה מתמיכתה בכיתה ט' ומעלה.
יורנו הרב כיצד לנהוג

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לא מדווחים על הכנסות כדי לקבל מימון ללימודים נחשב שמוציא ממון שלא כדין מהמדינה. הטענה שאם שולחים לחינוך תורני משלמים יותר לא מצדיק להערים ולהוציא ממיון שלא לפי התנאים.

בהצלחה.