אזכרה

שאלה:

שלום.
חמי נפטר בערב שבועות, האם מותר לעשות אזכרה ולעלות לקבר 3 ימים אחרי שבועות.
נוהגים כספרדים

תשובה:

שלום וברכה

יותר טוב אם תעלו במועד, בערב החג, אם זה לא מסתדר בשום אופן וחייבים לדחות אז חייבים, אבל כדאי מאוד שכן יהיה במועד, זה יום דין עבורו ויש לו נחת רוח רבה מזה שעולים לקברו ואומרים שם את פרקי התהילים. והכי חשוב לא שלכוח ביום זה ללמוד משניות לעילוי נשמתו, שיהיה מי שיאמר את כל הקדישים בבית הכנסת בשלושת התפילות, ובכלל לעשות טוב לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.