נסיעה ברכב חברה של בן משפחה

שאלה:

שלום הרב
בן משפחה שלי עובד בחברה שנותנת רכב עם דלק בלי הגבלה, בהתחלה הם רצו לבטח רק אותו ואת אשתו על הרכב, הוא התעקש שהם יבטחו גם אותי ובשביל זה הוא טען (בלי ידיעתי) שאני מסיע אותו לעבודה לפעמים כשהוא לא יכול לנהוג, (אך זה לא נכון ואני אף פעם לא מסיע אותו) והם ביטחו גם אותי
השאלה עכשיו האם מותר לי לנהוג ברכב ולהשתמש בדלקן?

תשובה:

שלום וברכה,

מלבד השקר שבהצהרה יש כאן גם איסור גזל אם ההצהרה לא נכונה והמטרה להוציא תקציב שלא מגיע לך יש בדבר משום איסור גזל.

בהצלחה.