מעבר דרך חצר

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב, אחותי גרה בדירה ששייכת להורים, זה בניין בן שתי קומות, ולכל אחד יש חצר ,החצר האחורית שייכת לדייר בקומה העליונה והוא נכנס אליה דרך החצר של הורים שלי, בעבר השכן מקומה עליונה בנה לו גשר מעץ ישירות לחצר שלו וכך הוא לא נכנס לחצר של אחותי, השאלה: השכן רוצה להוזיז את הגשר מקום , לאחותי זה לא מפריע, ואבי שיהיה בריא חולה בהלציימר , האם לאפשר לו להוזיז בלי לקבל אישור מההורים כי סה"כ בגלל הגשר אנחנו נהנים מחצר פרטית בלי שיכנסו אליה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם בתחילה הייתה לו זכות לעבור דרך החצר שלכם עדיין הזכות עומדת לו. ובנוסף אם לא מפריע לכם שיעבור ולאביכם לא מפריע המעבר שלו, מדוע לעכב בעד השכן שלא יעבור שם.

בהצלחה.