התקנת מצלמות בחדר מדרגות

שאלה:

שכן אחד החליט להתקין מצלמות פרטיים לכיוון הדלת כניסה לבנין, לראות מי יוצא ומי נכנס. האם השכנים יכולים לעכב אותו כי זה פוגע בפרטיות שלהם (היזק ראיה)? יש לועד בית מצלמות שמכסה את כל השטח, אבל הם לא מסתכלים רק בשעת הצורך, והשכן הזה יושב הרבה שעות ביום על המצלמות.
אם מישהו הזיק את המצלמות האם צריך לשלם, או שיש ל טענה שזה מותקן בשטח ציבורי בלי רשות וזה פוגע בפרטיות שלו?
האם נכון שילדים יכולים לשחק בשטח החניה של הבנין או שזה מיועד אך ורק לכלי רכב?

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שמתקין מצלמות בכניסה לחדר מדרגות אין בכך משום איסור 'היזק ראיה' כיון שבחדר מדרגות לא עושים תשמישים צנועים, וראיה בעלמא על נכנס ויוצא לא נחשב להיזק ראיה. אבל אם כבר יש מצלמות מטעם וועד הבית אין סיבה מוצדקת להתקנת מצלמות נוספות, ולכן אסור לו להתקין מצלמות נוספות ברכוש משותף. [התקנת מצלמות נוספות נחשב לשימוש לא סביר ברכוש המשותף].

אסור להזיק לשכן את המצלמות יש אפשרות לחייב אותו להוריד אבל לא להזיק לו, ולכן אם מישהו הזיק לו את המצלמות חייבים לשלם.

מותר לילדים לשחק בשטח החנייה של רכבים, למרות שהחנייה מיועדת לרכבם, כיון שהמשחק של ילדים נחשב לשימוש סביר ברכוש משותף. אבל אסור לילדים לשחק בכדורים ומשחקים שעלולים להזיק לרכבים.

בהצלחה.