השתתפות בחתונת אחיין בשנת אבל

שאלה:

א. האם מותר לאשה ספרדיה, בשנת אבל על אביה, להשתתף בחתונת אחיין, בן אחותה, שנערכת ביום שישי במסגרת לא גדולה ובלי מוסיקה?
ב. האם מותר לה להתארח בבית אחותה לשבת שבע ברכות בחוג המשפחה?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם יש תוספת שמחה לבעלי השמחה – החתן והכלה מכך שהיא נוכחת, נהגו להקל בזה על פי דברי המהרשד"ם הידועים, באופן שתסייע מעט בהגשה, ותשב במקום צדדי בעת הסעודה.

2. במידה וזה מקובל במשפחה להגיע לשבת חתן, יש לבוא גם בשנת האבל, כדי שלא יהיה כאבלות בפרהסיה שאסורה בשבת.

בשורות טובות.

 מקורות:

בגשר החיים פכ”א עמ’ קפו כתב להקל לאח ואחות של החתן כאשר הם אבלים לשמש כמלצרים ולאכול ביחידות על פי דברי הרמ”א שצא,ג, ויש שכתבו באופן זה להתיר אף לאכול בסעודה, ראה מהרשד”ם חלק יו”ד סי’ רב, אך הרבה אחרונים (בית מאיר זרע אמת ועוד) חולקים עליו וכן משמע בדברי הרמ”א שם, ולכן ראוי לאכול ביחידות.