נדרי צדקה

שאלה:

שלום הרב,
היתה לי הוראת קבע לאחד מבני משפחתי לעזור לו בקניית דירה והתחייבתי לשנה. בתום השנה החלטתי לא להפסיק את ההוראת קבע כי לא היה נעים לי אלא רק להוריד מהסכום. כשדיברתי עם הבנק כדי לבצע את זה גיליתי כשחתמתי על ההוראת קבע הגבלתי אותה לשנה והיא נפסקה כבר חודשיים.
השאלה היא האם מאחר שאמרתי שאני אמשיך זה נדרי צדקה ( אם זה בכלל צדקה לעזור לקנות דירה) או דילמא זה היה פשוט בטעות כי אם ידעתי שהיא כבר נפסקה וודאי שלא הייתי ממשיך?
תודה רבה

תשובה:

לכאורה זה נדר בטעות, כיון שלא היה לך רצון לכך ורק ניסית להפחית באי נעימות. כמו כן ברור שעד כמה שאתה לא קובע זמן נוסף, אין לך כוונה להתחייב לסכום מסויים, ולכן אין כאן נדר. אולי תוכל להדר לת לו משהו חד פעמי, על יותר מזה ודאי לא נכלל בקבלה שלך, כיון שזה לא היה קצוב. בהצלחה ושבת שלום.