נגינה בשבת – אדם נכה

שאלה:

שלום,
ישראלי שעד-כה נזגר עליו להיות
בשבתות שלו בלי הרבה ספרים, וקיימת-לו נכות-פיזית, -שמונעת ממנו להתפלל בקלות, -אלא כל תפילה זה הכנה ומאמץ גדול מצידו,
והוא נמצא בבית הוריו בלבד, בלי אפשרות-מעשית לבקר בית-כנסת.
-לכתחילה אסור לו לנגן ולהתאמן-בנגינה, גם אם מדובר בכלי-נגינה-לחלוטין-לא-חשמלי, -במהלך השבת, מחשש שמא יתקלקל הכלי-נגינה במהלך-השבת והוא ינסה לתקנו במהלך-השבת, כי ישכח שאסור לתקן את הכלי כעת.
-השאלה היא:
מה הוא יציב מחסום מפני-תיקון במקומות שמועדים לתקלות-בכלי-הנגינה, ושלטים בינונים/גדולים שמזהירים מפני האיסור לתקן כלי-נגינה בשבת. -האם גם אז יהא אסור לו לנגן בכלי נגינה לבד בחדרו הפרטי במהלך השבת, למרות שאין לו כרגע אופציות קלות אחרות כדי להעביר את זמנו במהלך שבתות, משום נכותו-הפיזית, ומשום שהוא לא גר בתוך/ליד ספרית-קודש-יהודית ?
הוא בעצם מתעניין בניגון בעיקר
כדי למנוע מעצמו להתייסר-מחוסר-עניין,
או לאכול ולישון יתר על המידה הרצויה. = ייתכן שזה כפעולת-מנע-רפואית ?
-כלהקדים-תרופה-למכה ?
ושמשום כך יש
מקום להתיר לו ?

תודה,

תשובה:

בודאי הדבר אסור בתכלית, לא משנה טעם האיסור, אחרי שחכמים אסרו זאת אין כל היתר. יש לקרוא ספרי קריאה או כל עיסוק אחר המותר בשבת.

רפואה שלמה במהרה ושבת שלום.