בהדי כבשי דרמנא למה לך

שאלה:

איך להתייחס לאנשים אולי רבנים שתמיד יודעים לשלוף רמז ומקור לכל ארוע ואסון שקורה,כך זה היה במגיפת הקורונה,וכעת מצאו רמז ומקור בדברי הזהר הקדוש לאסון שקרה במירון,האם יש התיחסות הלכתית לכך?

תשובה:

אני בטוח שכאן באתר אף פעם לא מצאת דברים כאלו, אנחנו נגד עיסוק בדברים שאף פעם אין לדעת אם יש בהם גרעין של אמת, היהדות היא הרבה יותר אינטלגנטית מהסגנון הזה… מה שצריך זה שכל אחד מאיתנו יעשה חשבון הנפש, על מה עשה ה' לנו, דוקא ביום הגדול הזה ובמקום המיוחד הזה, לאנשים יראי שמים, צעירים, מאות יתומים ועשרות אלמנות, הלב בוכה… "וידום אהרן", רק להתחזק באמונה שהכל לטובה, והכל כדי לעורר ולנסות אותנו.

שבת שלום ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני דוקא חושב שהמסר הכי גדול מהאסון הוא שהגיע הזמן שכל אחד מאיתנו יעמיד את עצמו במקום, ונפסיק כבר לדפוק כל הזמן איש על חזה רעהו, אשמת בגדת גזלת… יש לנו הרבה מה לעשות בשקט כל אחד עם עצמו. כל כך הרבה שנאת חינם, חוסר סובלנות איש לרעהו, חוסר קבלה והכלה…. שנדע רק טוב.