אמירה לנכרי לצורך תינוק

שאלה:

באופן שביקש מגוי שיחמם לו מים בשבת בשבילו באיסור שהדין שאסור לו להנות מזה, האם ניתן להשתמש במים הללו אחר כך בשביל תינוק הנחשב כחשאב'ס ובשבילו מותר לומר לגוי
האם צריך או יכול לבקש לחמם מים אחרים בשביל התינוק ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

לחולה שאין בו סכנה אין איסור הנאה ממעשה שבת של הגוי, ולכן מותר לתת לתינוק, מותר גם לומר לגוי לעשות מלאכה לצורך חולה שאין בו סכנה כמבואר בסימן שכח סעי' יז, אבל צריך לדעת מה נקרא צורך… הרי יש מיחם בבית או בבית השכנים, אני רואה שאתה גר במדינת ישראל, קשה לי להאמין שיש מי שאין בשכנותו מים חמים כשרים במיחם של שבת בשכנותו, ולכן אין מקום לבקש מגוי כאשר אפשר לעשות בנקל בהיתר. צריך גם לדעת מה מוגדר צורך, אם רחיצה שאינה דחופה, או אוכל או רחיצה דחופה.

שבת שלום.